Wat wordt het kunstwerk van regio Haaglanden 2021?

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Daarom opent QuarantaineKunst op 6 maart 2021 in Den Haag, Delft, Westland en Zoetermeer de kunstwedstrijd ‘Verbinden’. Doe mee met maximaal 3 nieuwe of bestaande werken die passen bij dit thema. Aan deze wedstrijd is zowel een publieksjury als een vakjury verbonden. Het publiek kan stemmen op de getoonde werken en selecteert zo de 5 beste kunstwerken per stad. De vakjury bestaande uit o.a. Benno Tempel (directeur Kunstmuseum Den Haag) kiest uit deze 20 finalisten de winnaar. De winnaar wint naast de titel: ‘Het kunstwerk van regio Haaglanden’ ook een prijs van € 500. QuarantaineKunst biedt bezoekers de mogelijkheid om Coronaproof kunst te bekijken waarbij jouw mening telt!

Hoe kan je meedoen?
 • Meld voor 1 maart a.s. maximaal 3 werken aan, passend bij het thema ‘Verbinden’, via het aanmeldformulier op onze site.
 • Vraag een (horeca)ondernemer, winkelier of bewoner die een raam heeft op een goed zichtbare, centrale plek in de binnenstad of hij/zij het leuk vindt om jouw werk achter hun raam te exposeren. Deze wedstrijd loopt van 6 t/m 28 maart 2021. Al deze dagen moet het werk goed zichtbaar blijven zodat het publiek op jouw werk kan stemmen. Doel is dat de werken op loopafstand van elkaar te zien zijn in de binnenstad van Delft, Den Haag, Zoetermeer of het Westland.
 • Je kunt meedoen met maximaal 3 werken op maximaal 3 verschillende adressen. Je werk moet goed zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Het werk kan je dus achter een raam van een onderneming of horecazaak plaatsen.

Op 6 maart a.s. om 14:00 uur openen we groots online deze kunstwedstrijd binnen de dan geldende Coronaregels in Den Haag, Delft, Westland en Zoetermeer. Meer info volgt nog. Hou onze website in de gaten.

Op 29 maart maken we bekend welk 5 werken per stad door het publiek zijn gekozen tot finalisten. Deze werken zullen in jouw stad geexposeerd worden op een toonaangevende plek in de binnenstad. Een gerenommeerde vakjury kiest op 3 april uit deze 20 werken de winnaar. Als jouw kunstwerk de winnaar is, ontvang je naast de titel: Het kunstwerk van regio Haaglanden 2021 de hoofdprijs van € 500,-

De 5 door het publiek gekozen werken zijn van 30 maart t/m 4 april te zien op een bijzondere plek in de binnenstad.

Parallel hieraan organiseren we ook voor de jeugd van 9 t/m 18 jaar deze kunstwedstrijd met het thema ‘Verbinden’. Ook zij kunnen met maximaal 3 werken op max 3 adressen deelnemen. Alles werkt verder hetzelfde. De hoofdprijs van de Kunstwedstrijd Jong Talent is naast de titel ‘Beste kunsttalent van regio Haaglanden’ ook een waardebon van € 100,-

Je krijgt door deel te nemen aan deze wedstrijd meer bekendheid zowel onder vakgenoten, bij het publiek als bij de vakjury.

We kijken uit naar je deelname!

DEELNEMEN

ROUTEKAART 'VERBINDEN"

Overige informatie en voorwaarden
 • Gebruik de QR-code die je van ons krijgt. Plaats deze bij je werk op het raam zodat bezoekers kunnen zien dat je meedoet aan de Quarantaine kunstwedstrijd ‘Verbinden’.
 • We vragen in lokale media aandacht voor dit project.
 • Na 1 maart kan je nog steeds aan deze expositie deelnemen. Het publiek heeft alleen minder tijd om op je werk te kunnen stemmen.
 • Deze wedstrijd loopt van 6 maart tot/met 28 maart 19:00 uur. Vanaf 29 maart kan je je werk weer ophalen.
 • Controleer regelmatig of je werk en de QR-code nog steeds goed zichtbaar/leesbaar is vanaf de openbare weg. Zijn er wijzigingen, geef ze door!
 • Bezoekers van ‘Verbinden’ kunnen digitaal hun stem uitbrengen op de drie beste werken. Via de QR-code op de het raam komen ze op de persoonlijke pagina van jouw kunstwerk op de website van QuarantaineKunst ‘ De Kunstwedstrijd’. Ze zien hier jouw werken waarop ze kunnen stemmen.
 • Bezoekers kunnen ook digitaal de werken bekijken en ook digitaal stemmen.
 • Je kan hiernaast ook meedoen met QuarantaineKunst zelf. Kijk op deze site voor de voorwaarden.
 • Op 29 maart maken we bekend welke 5 werken per stad door het publiek zijn genomineerd tot finalisten. Hou onze site en social media hiervoor in de gaten.
 • Doe je mee? Zet in je nieuwsbrief, op je website, op Facebook, Twitter, Instagram dat je meedoet aan de kunstwedstrijd ‘Verbinden’ van QuarantaineKunst en nodig iedereen die je kent uit om je werk te komen bekijken en te stemmen op je werk.

Meer info? Stuur een mail naar verbinden@QuarantaineKunst.nl of app naar: 06 – 4475 8897 (= Hubertine).

@