Genomineerden Kunstwedstrijd Verbinden

 

De genomineerden van de kunstwedstrijd zijn bekend. Zondag 28 maart 2021 om 19.00 uur zijn de lijnen gesloten om te kunnen stemmen op het favoriete kunstwerk regio Haaglanden van de Kunstwedstrijd Verbinden van Quarantainekunst, een initiatief van fotograaf Daniella van Bergen en Stichting Kunstpost. De genomineerde kunstenaars en genomineerde Jong Talenten uit regio Haaglanden zijn bekend! Vijf kunstenaars uit Den Haag, vijf kunstwerken uit Delft, één kunstwerk uit Zoetermeer en één uit het Westland worden door de gerenommeerde vakjury vanaf 30 maart – 3 april beoordeeld.

 

Wat wordt het Beste Kunstwerk van regio Haaglanden 2021?

Ruim 6800 kunstliefhebbers hebben de digitale routekaart gedownload en alleen of met vrienden of familie de kunstroute in Delft, Den Haag, Zoetermeer en Westland gelopen. Ruim 2400 bezoekers van de kunstwedstrijd hebben hun stem op hun favoriete kunstwerk uitgebracht. In totaal doen er ruim 50 kunstenaars mee aan de kunstwedstrijd met één of meerdere werken.

Ook de jongeren ontvingen ruim 450 stemmen.
De twee jonge talenten met de meeste stemmen strijden samen voor de Jong Talentprijs 2021 en worden door de vakjury beoordeeld. De genomineerde kunstwerken en de Jong Talent kunstwerken zijn vanaf dinsdag 30 maart te bezichtigen achter de ramen van Kunstmuseum Den Haag en Gemeentehuis Delft.
Op zaterdag 3 april zullen we dit bekend maken via regionale media. Houdt de website www.quarantainekunst.nl voor meer informatie in de gaten.

De vakjury bestaat uit:

De genomineerden zijn:

Delft:

Rozemarijn Oosthoek
Sabina van Eps
Linda Middleton – Magnolia
Noelle van der Hagen
Angeles Rodriguez – Ballerina

Westland:

Danièle Knirim

Zoetermeer:

Charlotte Wagemaker

Den Haag:

Maud Ramaekers
Carolien Adriaansche
Isabelle Backer – Golden Yellow Venstâh
Ringo Mollinger – Is it over yet?
Karoline Sabbatino

Jong Talent

Lotte Vernooij – 11 jaar – Zo vrij als een vogel
Valente Rijkelijkhuizen – 14 jaar – Meisje met de airpod

 

@