Steun de kunst!

‘Een kunstwerk gaat pas leven in de ogen van een ander’

Wethouder Piet Vreugdenhil met kunstenaar Paul Kerrebijn en fotograaf Daniella van Bergen. Foto: WOS

Wethouder Piet Vreugdenhil opende met deze uitspraak zijn toespraak tijdens de opening van #QuarantaineKunst in het Westland. En dat klopt. Kunst dat in het atelier blijft staan en door niemand gezien kan worden, verwonderd niet, zet niet aan tot denken, plant geen zaadje maar staat te verstoffen.

Daarom zijn KunstPost en Daniella van Bergen QuarantaineKunst gestart om kunst juist nu zichtbaar te maken. QuarantaineKunst maakt kunst Coronaproef zichtbaar vanaf de openbare weg: achter het raam, in de tuin of op het balkon.

Daarnaast willen we kunstenaars een hart onder de riem steken en hen ook financieel een beetje te gemoed komen. Als eerste willen de we de drempel verlangen om aan dit project mee te kunnen doen. Door het wegvallen van zo goed als alle inkomsten door COVID-19 is de deelnemersbijdrage voor veel kunstenaars een te hoge drempel om mee te kunnen doen. Hierdoor haken ze af en doen ze niet mee. Zonde! Ook hun werk is het waard om gezien te worden door een groot publiek. Je beste werk je het atelier laten staan is geen optie! Daarom zijn we deze actie gestart zodat alle kunstenaars mee kunnen doen. We blijven de deelnemers balloteren om zo de kwaliteit van het getoonde werk te waarborgen.

Wilt u ons steunen?

Dat kan door:

  • een werk van één van onze deelnemers te kopen.
  • een donatie te doen. Uw bijdrage wordt verdeeld onder de kunstenaars. Klik op onderstaande button.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

DONEREN

 

 

@