Wie zijn wij?

Begin april 2020 belde Daniella van Bergen, fotografe, met Hubertine Langemeijer (directeur Stichting KunstPost) met het idee om kunst achter het raam zichtbaar te maken. Ze was met haar dochtertje en een vriendinnetje op Berenjacht geweest (= Teddyberen spotten achter het raam) en vroeg zich af waarom dit niet met kunst gedaan werd. Daarnaast had ze een expositie in Amsterdam die vanwege Corona niet toegankelijk was.

Samen sloegen ze de handen in één en hebben QuarantaineKunst opgezet om kunst juist nu zichtbaar te maken, mensen te stimuleren om naar buiten te gaan en daar Corona-proef kunst te ontdekken en om het contact met elkaar op gang te houden, op een veilige manier. In Coronatijd merkten we dat het voor alleenstaanden en ouderen heel erg zwaar was. (Klein)kinderen, vrienden en anderen mochten niet op bezoek komen en bleven massaal weg. Maar de behoefte aan contact werd elke dag groter. Niemand zien die je lief is, is heel erg zwaar in een tijd die veel onzekerheid met zich mee brengt. Dan is er juist behoefte aan een luisterend oor, een knuffel en een dagelijks praatje, wat juist nu onmogelijk was.

Hubertine heeft een groot netwerk in de Haagse kunstwereld en Daniella heeft een goed netwerk in de wereld van de pers. Daniella werkt als persfotograaf voor het Algemeen Dagblad / Haagsche Courant en Hubertine kent veel kunstenaars in en om Den Haag persoonlijk.

Op 1 juni 2020 hadden ze de eerste 20 kunstenaars bereid gevonden om mee te doen en ging deze website zoals beloofd ‘de lucht in’. Daarna is de trein gaan rijden en sinds die dag doen er elke week meer kunstenaars mee. Ze zijn dan ook heel blij dat zoveel kunstenaars bereid zijn om mee te doen en hun werk op deze manier zichtbaar willen maken.

Op 7 juni 2020 opende Robert van Asten Wethouder Cultuur van Gemeente Den Haag deze route in Den Haag bij Bagels & Beans aan het Piet Heinplein 3. We liepen een rondje in de omgeving waar het nodige te zien is. Dit persrondje sloot af bij Galerie 61 in de Passage.

Op 17 juni 2020 opende Piet Vreugdenhil, Wethouder Cultuur gemeente Westland deze route in Naaldwijk Bij 5. Paul Kerrebijn had de eer dat zijn werk tijdens deze opening werd onthult. Hij is een van de kunstenaars in het Westland. Deze route eindigde bij Het Tramhuisje. Een prachtige plek in een historisch pand.

Hierna volgde op 17 juli 2020 de opening in Zoetermeer met Wethouder Robin Paalvast (Cultuur) en Sven Ruggenberg van CultuurFonds Zoetermeer. QuarantaineKunst is onderdeel van CultuurZomer Zoetermeer. Hier zijn we best trots op. Vaskimo Arts was één van de eerste 20 kunstenaars die mee deed aan QuarantaineKunst en de eerste kunstenaar in Zoetermeer. Hij had om die reden de eer dat zijn werk tijdens deze opening centraal stond. Vaskimo had ooit gewerkt bij De Bakkerswinkel aan de Dorpsstraat en had geregeld dat zijn werk hier zichtbaar mocht zijn. QuarantaineKunst is hem gevolgd. We werden warm ontvangen en hebben hier de opening kunnen doen bij het tuinhuis aan de waterkant. Echt een bijzonder mooie en sfeervolle plek en met erg lekker eten.

Binnen kort staat er een opening in Delft op het programma. Meer weten en mee doen? Meld je aan!

@