Nica Kraus

Verbinden
Kunstenaar: Nica Kraus
Titel:  Roodhuid 
Techniek: kaphoofden bespoten met spuitbussen verf en genaaid met draad.  
Maat: lengte: 73cm, breedte: 22cm, hoogte: 28cm
Toelichting: Dit werk gaat over verbinden. Dit werk laat zien dat een blik tussen twee mensen krachtig is maar het laat ook zien dat omkijken naar een ander voor verbinding zorgt.
De hoofden zijn rood omdat vroeger de inheemse bevolking van Amerika (indianen) zichzelf roodhuiden noemde (voordat de Engelse roodhuid als een negatief woord gingen gebruiken). De roodhuiden staat ontzettend goed in verbinding met elkaar maar ook met hun leefomgeving (de natuur), deze volkeren leefde en leven nog op een hele mooie manier en ik denk dat wij daar nog veel van kunnen leren alleen al door te kijken naar hoe hun in verbinding staan met alles om hun heen en met zichzelf.
Alles en iedereen heeft elkaar nodig en daarom is verbinding (zeker nu) heel erg belangrijk. Ik hoop dat dit werk ook een klein beetje voor verbinding zorgt:).
Locatie: Coffee company, Markt 19, 2611 GP Delft

Kunstenaar: Nica Kraus
Titel: Roodhuid
Techniek: kaphoofden bespoten met spuitbussen verf en genaaid met draad.
Maat: lengte: 73cm, breedte: 22cm, hoogte: 28cm
Toelichting: Dit werk gaat over verbinden. Dit werk laat zien dat een blik tussen twee mensen krachtig is maar het laat ook zien dat omkijken naar een ander voor verbinding zorgt. De hoofden zijn rood omdat vroeger de inheemse bevolking van Amerika (indianen) zichzelf roodhuiden noemde (voordat de Engelse roodhuid als een negatief woord gingen gebruiken). De roodhuiden staat ontzettend goed in verbinding met elkaar maar ook met hun leefomgeving (de natuur), deze volkeren leefde en leven nog op een hele mooie manier en ik denk dat wij daar nog veel van kunnen leren alleen al door te kijken naar hoe hun in verbinding staan met alles om hun heen en met zichzelf. Alles en iedereen heeft elkaar nodig en daarom is verbinding (zeker nu) heel erg belangrijk. Ik hoop dat dit werk ook een klein beetje voor verbinding zorgt:).

Locatie: Coffee company, Markt 19, 2611 GP Delft

@